Eco producten

Klippan, Zweedse dekens en plaids
Als het gaat om warmte en duurzaamheid gaat er niets boven pure wol en katoen. Alleen de fijnste wollen en katoenen vezels worden gebruikt om de collectie van de Klippan dekens en plaids te weven. Bij Klippan vindt u een veelzijdige verzameling van kleuren en patronen. Bijna alle dekens en plaids zijn voorzien van het eco keurmerk. Klippan produceerd met respect voor natuur en het Milieu.

Biologische katoen, organic cotton
De engelse vertaling van biologisch katoen is  'organic cotton', daarom noemen mensen het vaak ook organisch katoen. Andere benamingen zijn bio-katoen of eco-katoen. Biologisch katoen is op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.
Tijdens het gehele productieproces worden geen pesticiden en andere chemicaliën gebruikt. Biologisch katoen is zachter, niet alleen van structuur, maar ook zachter voor uw huid.  Voordelen van biologisch katoen:
* Géén pesticiden en andere chemicaliën in het hele productieproces;
* Vrij van formaldehyde en zware metalen waardoor minder kans op huidirritatie en voelt zachter;
* Veilige werkomstandigheden voor katoenboeren en goed voor het milieu;

Eco wol
Biologische geproduceerde katoen is al jaren heel gewoon, maar ecologische wol is een zeldzaamheid. De reden is dat insecten een uitdaging zijn in de wolproductie. Het is erg lastig om wol te produceren zonder eventuele pesticiden. Maar een groep boeren in Bank Peninsula, New Zeeland, besloot om het Eco schapen fokken te verbeteren. Ze hebben een proces ontwikkeld waar ze de schapen met bestrijdingsmiddelen éénmaal behandelen, in plaats van herhaaldelijk.
Ook is er een speciale methode ontwikkeld voor het wassen van de wol, de methode is erg milieuvriendelijk. Tot slot, als een controle over het gehele proces, keurt een onafhankelijke en geaccrediteerd laboratorium elke zending van eco wol.

Dierenwelzijn

Wij geven veel om dierenwelzijn en kopen geen wol van boeren die mulesing toepassen. Alle wol komt uit New Zeeland en is terug te hereleiden naar de individuele "farms" waar de dieren zijn opgegroeid. Er worden er geen chemische stoffen gebruikt in de gewassen of in het voedsel dat de schapen eten en er wordt geen antibioticum gebruikt tijdens het fok proces.


Wij maken alleen gebruik van pure wol. En wij dénken er niet aan om onze pure wol te mixen met synthetische vezels.

© 2010 - 2024 Dynamic Comfort Bestelsite voor Winkeliers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel